Cara mriksa kinerja dhasar sensor pasukan

Tujuan tes sel beban yaiku kanggo nggawe korélasi antara gedhene nilai gaya lan nilai sinyal output.

1) Satuan pangukuran

Wiwit Konferensi Internasional Metrologi 11th ing taun 1990, negara-negara ing saindenging jagad kanthi sukses nggunakake Sistem Internasional Unit (SI), yaiku unit maju sing luwih lengkap lan cukup dikembangake adhedhasar sistem metrik. Iki ditemtokake ing Newton (N) Minangka unit kekuwatan.

2) Cara ngukur pasukan

Kesalahan metode ngukur nilai kekuwatan bisa diukur kanthi metode sing imbang karo gravitasi sing dingerteni, lan macem-macem fenomena fisik sing sebanding karo gaya, kayata elastisitas, tekanan, piezomagnetism lan efek liyane bisa digunakake kanggo ngukur kekuwatan . Cara umum kanggo ngukur gaya bisa rangkuman minangka efek dinamis lan efek statis nggunakake kekuwatan.

① Gunakake efek dinamis kanggo ngukur nilai tenaga. Ing lapangan gravitasi, gravitasi bumi nyebabake obyek ngasilake gravitasi, yaiku bobote. Mula, bobote obyek kanthi massa sing dingerteni ing papan tartamtu ing lapangan gravitasi bisa digunakake kanggo ngukur kekuwatan.

② Nggunakake efek statis kanggo nemtokake nilai pasukan. Efek statis kekuwatan ngowahi bentuk obyek. Yen obyek kasebut minangka awak elastis, miturut hukum Hooke, ing kisaran elastis, deformasi kasebut sebanding karo kekuwatan. Gedhene kekuwatan bisa dingerteni kanthi ngukur jumlah deformasi.

3) meksa peralatan ngukur

Piranti sing paling umum digunakake kanggo pangukuran kekuwatan yaiku dinamometer standar, sing akurasi lan jangkauan bisa dideleng adhedhasar sensor sing dites.

4) Prosedur inspeksi

Prosedur utama kanggo nyoba sensor gaya yaiku: nginstal sensor ing mesin pengukur gaya standar; sambungake sistem deteksi; mriksa supaya; kesalahan pangolahan data lan pitungan.

Requirements Syarat instalasi. Nalika sensor sing diuji dikalibrasi ing dinamometer standar, kudu diwenehi perhatian ing instalasi supaya indeks aksi mbukak sensor selaras karo fase dinamometer standar. Yen ora, bakal nyebabake kesalahan test amarga pengaruh gaya komponen, gaya sisi utawa distribusi gaya ora rata. Kondisi pangowahan beban sing disebabake amarga salah instalasi kaya ing ngisor iki.

news pic1

Connection Sambungan sistem. Sistem deteksi sensor pasukan dipérang dadi rong bagean: volume input lan volume output, kaya sing dituduhake ing gambar kasebut.

Nalika sensor sing dites minangka sensor aktif, ora perlu pasokan listrik tambahan.

news pic2

Sequence Urutan deteksi. Gunakake 0%, 20%, 40%, 60%, 80%, lan 100% saka jumlah tenaga sing wis diowahi ing sensor sing dites kanthi urutan, lan sawise ngetrapake nilai gaya maneh, instrumen deteksi bakal nyelarasake utawa ngrekam sensor kanggo saben ndhuwur lan ngisor loro Stroke minangka siklus pangukuran, lan umume telung siklus kudu ditindakake.

Iki minangka nomer tahap mbukak lan jumlah siklus sensor deteksi sing biasane. Miturut kabutuhan, jumlah tahap pemuatan yaiku 10 lan jumlah siklus 5-10 kali.

Processing Pangolahan data. Data ing titik pangukuran bakal dikalibrasi ing tabel data kanthi proporsional. Miturut definisi linearitas, histeresis, kemampuan baleni lan sensitivitas lan metode kalkulasi kesalahan, kesalahan maksimum indeks sensor sing dites dipikolehi. Banjur miturut persyaratan standar profesional utawa standar teknis produk sensor, pilih manawa sensor wis memenuhi syarat.

Shenzhen Xinjingcheng Technology Co., Ltd. umume melu riset lan pangembangan sensor tekanan ketegangan, sel muatan miniatur, sel muatan presisi tinggi, sensor flowmeter, sensor tipe S, sensor balok cantilever, sensor gaya multi-dimensi, ketegangan sensor, volume, lan instrumen kontrol Penyedia solusi produksi lan kontrol sistem kontrol.


Wektu kiriman: Mar-11-2021